Alle pannen van Le Creuset worden vervaardigd van geëmailleerd gietijzer. Gietijzer wordt al sinds de Middeleeuwen gebruikt voor kookgerei. De fabriek van Le Creuset staat in Fresnoy le Grand, in Noord-Frankrijk.

In 1925 begon men in de gieterij met de hand pannen te maken door vloeibaar ijzer in zandvormen te gieten- dit is nog steeds de moeilijkste fase van het productieproces. Zelfs nu nog wordt elke vorm na het gieten vernietigd en worden de pannen met de hand gepolijst en geschuurd, en daarna nauwkeurig gecontroleerd op gebreken.

Zodra ze goedgekeurd zijn voor de volgende fase, worden de pannen tweemaal met email bespoten en verhit tot 800 graden. Het email wordt dan buitengewoon hard en duurzaam, zodat het bij normaal gebruik bijna niet beschadigd kan worden. Omdat de pannen grotendeels met de hand worden afgewerkt, is elke pan van Le Creuset volkomen uniek.

Geëmailleerd gietijzer is altijd een van de beste en meest geschikte materialen voor kookgerei geweest en kan op elke warmtebron worden gebruikt. Koken met gietijzeren pannen kost minder energie want de warmte wordt lang vastgehouden en gelijkmatig verdeeld.

Leuk om weten.
Leuk om weten.